Dr Dalibor Fulurija.jpg др Далибор Фулурија
Ванредни професор
Предмети Спортска гимнастика
Е-маил Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Биографија ДАЛИБОР ФУЛУРИЈА (12. јануар 1977, Никшић, СР Црна Гора). Основну школу похађао је у Фочи (Брод на Дрини), а машинскотехничку школу у Палама. По одслужењу војног рока 1996, уписује Факултет физичке културе у Српском Сарајеву који завршава 2000 године. На истој високошколској организацији завршава магистарске студије и магистрира на тему: ,,ГИМНАСТИЧКИ САДРЖАЈИ У НАСТАВНОМ ПРОЦЕСУ ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА УЧЕНИКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ”. Докторску дисертацију под насловом: ,,ЕФИКАСНОСТ НАПАДА У ФУДБАЛУ У ЗАВИСНОСТИ ОД НАЧИНА ИЗВЕДЕНИХ АКЦИЈА” успјешно је одбранио 11. 04. 2007. на Факултету физичке културе Источно Сарајево. Радну дјелатност обавља као ванредни професор на предмету Спортска гимнастика Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Источном Сарајеву. На истоименом факултету обављао је функцију продекана за наставу и студентска питања од 01.03.2009.године до 09.03.2012. године. Као спортиста активно се бавио Гимнастиком и Фудбалом. Био првак у гимнастици у конкуренцији млађих категорија школског такмичења, поводом дана школе Фочанске омладинске чете Брод, општине Фоча. Прошао је школу фудбала у више клубова. Запажени су његови резултати не само на реализацији наставних програма спортске гимнастике, већ и доприносу спортског живота дјеце и омладине у средини свога професионалног ангажовања. Двије године (1998 – 2000) проводи у школи фудбала ,,Српско Сарајево”. Од 2001 до 2002. године води јуниорску селекцију фудбалског клуба ,,Романија”. Од 2004 – 2005 године води пионирску селекцију фудбалског клуба ,,Романија”. Био је руководилац школе фудбала ,,Романија”, кондициони и помоћни тренер у сезони 2008/2009 у којој фудбалски клуб ,,Романија” улази у Прву Лигу РС-е. Учествује, сваке године, почев од 2004. године, у пројекту данске владе под називом: ,,OPEN FUN FOOTBALL SCHOOLS”. Објавио је двије књиге: СПООРТСКА ГИМНАСТИКА I – Теорија спортске гимнастике и ОСНОВЕ ФУДБАЛА. 
Рецензент је књиге ,,Анализа и методика техничко тактичких поступака“ аутора Алена Капиџића. 
Као ментор на дипломским и завршним радовима извео је преко 20 кандидата, а као члан и предсједник комисије у изради и одбрани дипломских и завршних радова учествовао је преко 30 пута. 
Тренутно је Члан Комисије за регионалну и међународну сарадњу за спорт Града Источно Сарајево, Члан и инструктор у STAR TIM Јахорина, Шеф стручног штаба фудбалског клуба ,,Романија”.
До сада је објавио преко 20 радова у признатим стручним часописима. Ожењен, отац двоје дјеце.
Библиографија ИЗБОР ОБЈАВЉЕНИХ РАДОВА 
  1. Фулурија, Д. (2009). Разлике у реализацији гимнастичких садржаја у наставном процесу физичког васпитања ученика основне школе. Спорт и здравље-Научно – стручни часопис из области спорта и физичке културе IV (1) стр. 49-52. Источно Сарајево: Факултет физичког васпитања и спорта.
  2. Фулурија, Д. (2010). Реализација садржаја спортске гимнастике у наставном процесу физичког васпитања ученика основних школа. Спорт и здравље-Научно – стручни часопис из области физичког васпитања и спорта V (1) стр. 37-42. Источно Сарајево: Факултет физичког васпитања и спорта.
  3. Фулурија, Д. & Вукајловић, В. (2011). Релације моторичких способности и преcизности код младих фудбалера. Спорт и здравље, VI(1), стр.16-20. Источно Сарајево: Факултет физичког васпитања и спорта.
  4. Фулурија, Д. (2012). Разлике између моторичких способности ученика и ученика који су укључени у гимнастичку секцију. Зборник научних и стучних радова "СПОРТ И ЗДРАВЉЕ" са V међународног симпозијума "СПОРТ И ЗДРАВЉЕ", стр. 22-27. Тузла: Факултет за тјелесни одгој и спорт.
  5. Фулурија, Д. & Тошић, И. (2013). Утицај моторичких способности ученика основних школа на успјешно извођење елемената спортске гимнастике на тлу. Спорт и здравље, VIII (1), стр. 26-33. Источно Сарајево: Факултет физичког васпитања и спорта.