др Борислав Цицовић
Ванредни професор
Предмети Борилачки спортови
Е-маил Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Биографија

БОРИСЛАВ ЦИЦОВИЋ рођен 22.08.1972. године у Земуну, Република Србија. Основну као и средњу школу завршио је на Палама. Дипломирао је 2004. године на Факултету физичке културе у Источном Сарајеву. Дипломски радиз борилачких спортова, под називом: “Методски поступак учења бочне технике бацања Учи мата“. 2007. године одбранио је магистарску тезу на Факултету физичке културе Универзитета у Источном Сарајеву под називом: Утицај морфолошких карактеристика и моторичких способности на ситуационо моторичке способности џудиста“. 2009. године одбранио је докторску дисертацију на Факултету физичког васпитања и спорта Универзитета у Источном Сарајеву под називом: “Промјене моторичких, ситуационо моторичких и функционалних способности код селекционисаних џудиста под утицајем тренажних активности“. Џудом почиње активно да се бави  1986. године у џудо клубу Босна„ Сарајево. Био је такмичар у периоду од 1987. године до 1991. године и од 1993. године до 2000. године. У том периоду остварио је запажене резултате. 1993. године учествује у оснивању џудо савеза Републике Српске, и џудо клуба „Романија“ Пале у коме наступа као такмичар и један од тренера.  Носилац је црног појаса четврти дан. Активно је укључен у рад џудо спорта у БиХ и Републици Српској. 2009. године  учествује на 25 љетњој Универзијади, која је одржана од 01.-12. јула у Београду, као селектор џудо репрезентације Р епублике Српске-БиХ. 2011.године  постаје Републички џудо судија. 2011.године као селектор џудо репрезентације Универзитета у Источном Сарајеву, учествује на Европском универзитетском првенству од 23-26 јуна, гдје осваја четири медаље: Једну златну, једну сребрну и двије бронзане медаље. Предсједник је клуба борилачких спортова “Девета чета“. Предсједник је удружења ратних ветерана специјалних јединица МУП-а, Специјална јединица Јахоринског одреда . Радни однос на Факултету физичког васпитања и спорта, Универзитета у Источном Сарајеву започиње 2006. године као асистент на предмету Борилачки спортови. 2008. године добија звање вишег асистента из предмета Борилачки спортови. 2011. године добија звање доцента на предмету Борилачки спортови. Од 09.03.2012. године обавља функцију продекана за наставу и студентска питања. До сада је објавио више научних радова у домаћим и међународним часописима, као и двије књигe из области џудоа и антропомоторикеОжењен је и отац  троје дјеце.

Библиографија
  1. Цицовић, Б. (2006). Утицај појединих предикторских варијабли експлозивне снаге на брзину извођења бочне технике бацања уцхи-мата. Трећи међународни симпозијум физичког васпитања и спорта. Скопље
  2. Цицовић, Б. (2007). Релације између морфолошких карактеристика и ситуационо моторичких способности џудистаМеђународни научни скуп ФИС комуникације. НишФакултет спорта и физичког васпитања.
  3. Цицовић, Б. (2010). Ефекти кондиционог тренинга на развој анаеробно-лактатне издржљивости и функционалних способности код џудистаЧасопис СПОРТ И ЗДРАВЉЕ. Година V, број 2 стр.14-21. Пале: Факултет физичког васпитања и спорта.
  4. Цицовић, Б. (2011). Каноничке релације морфолошких каракретистика и функционалних способности са резултатима моторичке координације џудиста. Часопис “СПОРТ И ЗДРАВЉЕ“.Година VI, број 1 стр. 5 – 10. Пале: Факултет физичког васпитања и спорта.
  5. Цицовић, Б. & Прица, О. (2012). Каноничке релације моторичких способности и успјеха у репетативној и експлозивниј снази код младих каратиста. Часопис “СПОРТ И ЗДРАВЉЕ“.Година VII, број1- 2 стр.5 – 10. Пале: Факултет физичког васпитања и спорта.