Први дио стручног усавршавања наставника разредне наставе и наставника физичког и здравственог васпитања одржано је у сарадњи са Факултетом за физичко васпитање и спорт Пале и Републичког педагошког завода Републике Српске, 29.5.2023 и 30. 5.2023. године. Предавачи: проф. др Борислав Цицовић, проф. др Горан Васић, проф. др Верољуб Станковић, проф. др Топлица Стојановић, проф. др Жељко Секулић и доц. др Славко Драгосављевић.

Дана 29.5.2023. године, школа домаћин стручног усавршавања наставника за регију Бањалука и Приједор била је ЈУ Техничка школа Бања Лука, а за градове Градишка, Прњавор, Србац и Лакташе била је ЈУ ОШ “Васа Чубриловић” Градишка.

Школа домаћин стручног усавршавања наставника 30.5.2023. године за регију Добој, Семберија и Бирач била је ЈУ ОШ “Вук Караџић” Добој.

Планом стручног усавршавања наставника разредне наставе и наставника физичког и здравственог васпитања предвиђено је стручно усавршавање наставника за регију СарајевскоРоманијску и то 19.6.2023 у просторијама Факултета за физичко васпитање и спорт Пале, као и за регију Херцеговина, 20.6.2023. године у просторијама ОШ “Вук Караџић” Требиње.

Прво стручно усавршавање одржано је захваљујући одличној сарадњи Републичког педагошког завода и Факултета физичког васпитања и спорта